top of page
  • Christos Amprazis

10 Saker att Älska i Peloponnesos!


På väg till världens bästa strand - Voidokilia (Kons Mage"


Mer är bara magiska stränder


Våra 10 bästa tips

Peloponnese i södra Grekland. Naturens under, med gudomliga stränder, öar, berg, raviner, floder och en flera tusenårig historia

Peloponnese i Södra Grekland är idag fortfarande en relativt oupptäckt pärla. Massturismen har inte invaderat denna del av Grekland, vilket är tur. När vi är i Kalamata som är den södraste staden i Peloponnese har vi ett perfekt utgångsläge. Havet precis framför oss, dom antika platserna alldeles i närheten, världens vackraste strand (Voidokillia), dom magiska vattenfallen och lagunerna i Polilimnio, mm. Vi räknar bara upp våra 10 bästa tips denna gång, men var säker på att vi varierar oss med olika platser varje resa. Peloponnesos är för dig som vill se och uppleva det riktiga Grekland bortom massturismen.

Arkadien - En av dom större regionerna med Alpint klimat och gyllene stränder!


Våra 10 favoriter som är ett måste:

1: Kalamata stad, Vilken pärla!


2: Byn Stemnitsa i Arkadien


3: Voidokillia - Världens bästa strand


4: Monemvasia - Medeltidsstaden


5: Elafonisos Island


6: Antikens Olympia, Messinia, Epidauros (magiska platser)


7: Nafplion - helt fantastisk


8: Mani - halvön som går längst ned i söder


9: Polilimnio - Lagunerna och vattenfallen utanför Kalamata


10: Kardamyli - En otroligt charmig kustbyVisste du att

Kalamata i södra Peloponnese har Europas bästa året runt klimat. Faktiskt bättre än Kanarieöarna under oktober, november, mars, april för att nämna några månader. Här finns platser för Hicking då bergskedjorna i regel är långt över 2000Möh. Bara i Kalamata finns över 20 miljoner olivträd och 80% av olivoljan exporteras till Italien (!). Fikonproduktionen är dock större än Oliverna, vilket inte många känner till. Här finns gyllene stränder, orörda byar, och en mångfacetterad arkitektur.

Längtar du efter trevliga upplevelser, besök Peloponnesos. Vill du dessutom upptäcka sådant turister inte får, då säger vi välkommen till trawell

.


Välkommen till Grekland

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.

#cykla #cykelresa #cykelresor #grekland #landsvägscykling #träna

12 views0 comments
bottom of page