• camprazis

Resereportage från mtbS!

"Smaka på det vackra som finns i norra delen av Grekland"


Alltid kul när man kan förvåna Pressen och skingra deras skepsis. Tidningen mtbS besökte Epirus med oss på trawell för att testa Mtb cykling. Grekland är ju inte det landet man tänker på när det gäller kombinationen berg och Mtb cykling. Redaktörerna som var med oss hade väl lite tvivel om ett Grekland med berg då det man sett är öar med små vitkalkade hus. Hur som helst sinnet från redaktörerna var dock öppet och utan fördomar.


citat från artikel nedan:

"Redan på väg från flygplatsen blev vi helt fascinerade av det vackra landskapet och dom imponerande bergen.

Vi fick dock snabbt förklarat för oss att detta är inga berg det är en kulle. Och då pratar vi om en kulle i Åreskutans storlek. Diskussionen fortsatte ett tag hur man definierar berg.

Det var först nästa dag när vi stod där med cyklarna i Pindosbergen som vi förstod vad han egentligen menade dagen innan.

- " Du kommer att cykla i Berg du inte trodde fanns i Europa , ett ord Fantastiskt"


Hela artikeln på över 10 sidor finns att läsa i nr 02. Vi vill passa på att tacka mtbS för det fina reportaget och att dom älskade ett Grekland dom inte trodde fanns.


Nu är det inte bara berg som finns i denna Region med sina makalösa traditionella stenhus. Här finns Europas renaste floder, Världens Djupaste Ravin- Vikos (ja du läser rätt, det är INTE Grand Canyon), Antika tempel med första Oraklet, Floden Styx, Europas största brun björn stam samt Europas största Silvervarg stam, Stenbassängerna i Papipo, En av världens vackraste kuster och världens godaste Feta ost och deras rökta ostar så klart. Några av dom bästa Grekiska vinerna görs här också.
Visste du att

Den kända serien " Game Of Thrones" som är en av dom mest sedda serierna någonsin skulle spelats in i Epirus!

Dom Grekiska myndigheterna tackade dock nej till erbjudandet med anledning av alla unika naturreservat och djurliv som finns där samt alla heliga kloster och antika platser.

#mtb #cykla #cykelresa #cykelresor #mtbresa

8 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten