• Christos Amprazis

Cykelresa till Gudarnas Land - 15-22a Oktober 2022


För dig som uppskattar varierad cykling på Gudomliga vägar

"Cyklingen i Grekland är bortom allt man kan drömma om. Och utsikten. Och Maten - Kaj Jensen Cyklist"

Peloponnesos - Land of Gods


"Vår strävan är att alltid erbjuda den bästa helhetslösningen till våra kunder" Trawell

Cykelresa i Oktober till Gudarnas Land - Peloponne'


Cykelresa som skiljer sig. Den här Cykelresan till Soliga och varma Peloponnesos är för dig som vill njuta av cykling, mat och fint premium boende precis vid vattnet. Är du endast ute efter att "bränna av" 100mil i så hög hastighet som möjligt kan du sluta läsa här. För dig som uppskattar natur, vill ha varierad cykling från bergsetapper till slingriga kustvägar i trevligt sällskap med trevliga människor, då är detta cykelresan för dig. Du kommer få cykla i Europas hemliga cykelparadis och du kommer förstå varför Peloponnesos blivit vald till "Bästa Plats i Europa", - "Best tracks in Europe", osv. Här finns en myriad av makalösa vägar, klättringar, serpentiner och tveklöst världens vackraste kustvägar. Tidningen Cykla intervjuade Cyklisten Mikael Ahlqvist och nedan kan du läsa vad som skrevs:

Den klassiska cykelresan för många går ofta till Mallorca. Men efter att ha upptäckt Grekland är det dit han helst reser för att cykla.

Mikael Ahlqvist har åkt på cykelresa till Kalamata två gånger. Och det är den varierade terrängen och de sagolika vägarna som har fått honom att återvända till regionen. För att inte glömma maten.
– Lunchställena är fantastiska. Det är grymt god mat och verkligen genuint rakt igenom. Det är precis vad som behövs efter en dag på cykeln.
– Jag har haft ett par fantastiska cykelresor i Kalamata. Klimatet är sjukt bra och cyklingen likaså, säger han.

– Mallorca kan beskrivas som en industri. Det är cyklister överallt och egentligen bara ett berg att bestiga. I Kalamata finns massvis med fina rutter och det stora provet, mellan Kalamata och Sparta, cyklar du över två höga berg två gånger och får känna på riktigt bra cykling, säger han.

För dig som undrar vilket berg Mikael pratar om så är det Taygetos som var Spartanernas Heliga berg och är över 2500möh. Den första klättringen är på 10Km (8-10% i snitt) och andra klättringen är på 25Km (7% snitt). Tillbaka är första klättringen på 27Km och den andra 7km. Vill man utmana sig än mer så har vi Trawell tagit fram lite andra alternativ

Vårt Hotell!


Våra hotell är av kategorin Premium och ligger vid vattnet. Vårt hotell har egen privat Strand, Gym, spa, och andra faciliteter som är fritt att användas för "trawellers". Vi vet att efter en lång dag i sadeln så vill man kunna njuta av både sol och bad samt god mat så klart. 


"Bergen här är helt fantastiska!"

Gillar du bilfri cykling, träning, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?
"Bästa cyklingen, bästa maten, bästa boendet "

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland & Cypern bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.

#cykla #cykelresa #cykelresor #grekland #landsvägscykling #träna

18 views0 comments

Recent Posts

See All