• camprazis

Cykling i Peloponnese vs Mallorca !


Cycling +, "Grekland, Ett självklart val, långt bättre än Mallorca"

Lonely Planet: "Bästa platsen i Europa"


"Bästa Turerna" - Du kommer förmodligen cykla genom den vackraste delen av Grekland på fascinerande vägar." Bicycling Magazine

Peloponnese - Grekland:


"Med Europas Bästa året runt klimat är detta ett perfekt ställe, som landsvägscyklist kommer du att älska detta ställe, mtbS"


Vi har den senaste tiden fått väldigt många frågor om Cyklingen i Grekland. Allt fler Cyklister börjar upptäcka Grekland och inser att det är Europas hemliga Cykelparadis. Det som allt fler frågar oss numera är hur cyklingen är i Peloponnese vs Mallorca. Media har sagt sitt och cyklister som varit med oss brukar redan efter dag 2 uttrycka sig följande; "vida överlägset Mallorca", "Mallorca har inget att sätta emot detta", "Bästa cyklingen i mitt Liv, och boende och mat". Detta är bara ett axplock av kommentarer vi fått vid utvärderingarna och på plats.


Kalla Fakta

Peloponnese ha ca 7 ggr större areal än Mallorca. Det bor färre invånare i hela Peloponnese än på Mallorca (Mallorca har runt 1,2 milj. invånare 2019). Om vi räknar invånare per km2 har Peloponnese ca 50 inv / Km2, gentemot Mallorcas >600 invånare / Km2 !! Betänk på att Peloponnese ha då 7ggr större areal för att få en tankeställare.


Mallorca har över 50.000 tusen cyklister varje vecka från mars (50tusen / vecka) som trängs på en liten yta och som delas med över 120.000 hyrbilar, över 10.000 turistbussar och tusentals motorcyklar, mopeder som kör omkring hela tiden. Det är trångt och cyklingen på Mallorca blir lidande. Det går INTE att släppa loss i utförsåkningen (Sa calobra, formentor, tex) pga all trafik.


Med ca 50 invånare / Km2 äger du Vägen i Peloponnese. Dom flesta landsbygdsvägarna är bilfria och befolkningen är genuint VÄNLIGA. Du kommer INTE att mötas av ilskna okvädningsord i Grekland. I Grekland anser man att du hedrar dom genom din vistelse där.


Berg, finns det i Peloponnese?

Det finns ett flertal bergskedjor i Peloponnese varav den högsta är 2500möh och är Spartanernas heliga berg "Taygetos". Högsta punkten med Cykel till Taygetos är 1700möh och denna rutt som Trawell var först med att ta ut räknas redan som en Klassiker numera. Grekland består till 80% berg och det finns tusentals helt grymma stigningar som t.o.m slår samtliga från dom Stora Grand Tours.


Serpentiner då?

Det finns tusentals serpentiner bara i Peloponnese och du som tror att Sa Calobra är häftig kan vi berätta att Langhada Passet är 3ggr längre och 1000m högre än Sa Calobra. Våra resenärer har sagt att Sa Calobra är kat4 berg jämfört med Langhada.

Dessutom är Langhada passet i princip alltid bilfritt, så här går att köra fort utför.


Kustvägar då?

Några av Världens vackraste kustvägar finns i Peloponnese och dom är i regel befriade från bilar.


Variation med tusentals vägar

Peloponnese har en Natur som är unik och Europas bästa året runt klimat. Från varmt kustklimat till Alpina berg, här finns allt. Centrala Peloponnese och dess bergsmassiv är fantastiska och som en redaktör uttryckte sig, " Som att vara med i Game of Thrones"För vem ?

Cykelresa med Trawell till Grekland är för dom som vill uppleva riktig cykling. För dom som inte bryr sig om att "man måste vara på Mallorca". För dom som uppskattar vänliga människor. För dom som inte bryr sig att skryta och visa upp sig på Strava, För dom som gillar mycket bilfri Cykling. För dom som vill ha variation på cyklingen. För dom som inte vill trängas på vägarna. För dom som uppskattar bra Boende och Genuin näringsrik mat. För dom som vill åka till ett Genuint ställe utan Amerikanska snabbmatställen.
"Bästa cyklingen, bästa maten, bästa boendet "

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.
Visste du att

Trawell lägger med sina Cykelresor parallellt träningsresor, yogaresor, wellnessresor. På så sätt kan du ta med en vän, fru, partner, sambo, etc som kanske föredrar annan träning än att cykla 6-8 timmar om dagen.


#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #kalamata #peloponnese #cykelresa2020

18 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten