• camprazis

Den smarta hunden i Aten!

Uppdaterad: 15 apr 2019


"Han tittar åt vänster, sen höger?"


"Atens mest trafikerade torg - Syntagma. Kanske den smartaste hunden vi sett"


Storstaden Aten!

Vi var på väg till Syntagma torget och skulle ta oss vidare för möten. Syntagma är kanske Atens mest trafikerade del. Mitt i Centrum med alla ministerier, parlamentet, stora hotell, nära till Plaka, Akropolis, Monastiraki, mm, mm. På väg till övergångsstället ser vi en hund ligga och sova. Vi hinner inte mer än gå förbi hunden förrän han reser sig och skakar på sig och börjar gå bredvid oss. Häpet ser vi hunden gå fram till övergångsstället och stannar där med oss bredvid. Trafiken är öronbedövande, solen gassar på och bilar kommer i ett flöde som aldrig verka ta slut. Hunden tittar åt vänster, höger och avvaktar. Turister runt omkring iakttar med beundran denna hund som verkar helt oberörd av all trafik och uppståndelse som han verkar skapa. Grönt ljus och vi börjar gå över mot andra sidan. Många med oss ser spänt på hur massorna av människor börjar sin vandring till den motsatta sidan samtidigt som det strömmar folk mot oss från den andra sidan. Hunden följer makligt strömmen (och oss) och börjar sin färd över. Många turister går till vänster om hunden för att skydda honom ifall han inte skall hinna över till andra sidan innan ljuset slår om till rött. Men, det är inga problem alls, denna fantastiska varelse tar sig över till andra sidan trots uppståndelsen som han skapat. Väl på andra sidan och det stora öppna torget letar han upp en skuggplats under ett träd och lägger sig ned för att sova lite.

Vi blev imponerande av denna underbara hund, och man inser vilken intelligens och förståelse andra djur har och hur dom lär sig att anpassa sig till olika omgivningar. Vi skulle gärna ha med oss honom hem till Sverige.
"Målet för hunden var träden och skuggan på andra sidan gatan"#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #aten #akropolis #syntagma #plaka #monastiraki

13 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten