• camprazis

En lektion i Grekisk Mytologi!


"Olympus, Gudarnas berg i Antikens Grekland"


"Finns det berg i Grekland? Vanligaste frågan vi får"

Vi pratar inte nu om den Grekiska mytologin!


Vi inleder en serie av myter gemene man har om Grekland. Nu pratar vi inte om Zeus, Afrodite, Hercules, Poseidon, Hades eller liknande. Vi talar om myterna i samband med tex, Cyklingen i Grekland, att resa till Grekland, maten, kulturen, boendet, vinerna, mm.


Vi på trawell får många frågor om Grekland, speciellt gällande Cyklingen, träningen, maten. Frågorna är tex, "Finns det verkligen berg i Grekland?", "det finns väl bara torrt kött på pinne på menyerna", "fårost är väl den enda osten Grekland har", osv.


Myterna är många och ibland undrar vi själva varifrån allt kommer ifrån! För något år sedan fick vi till och med ett par frågor som verkligen tog första priset Mytidioti. Det var i samband med en Cykelresa till södra Grekland och frågorna var: "finns det asfalt i Grekland?"Har ni rinnande varmvatten?"


Vi kommer att reda ut några av dessa myter här på vår blogg och vi skall börja kort med en Ost sort.

Fårost eller Feta som den är känd för tror dom flesta är den enda osten som finns i Grekland och den enda man producerar.

FEL: Osttillverkningen i Grekland går tillbaka tusentals år och Grekland har en uppsjö av helt fantastiska vita / gula ostar. En av dom mest kända ostarna i världen är Ricotta och ALLA tror att detta är en Italiensk "uppfinning". Originalet heter Anthotyro och är Grekiskt.


Anthotyro - Originalet!


Anthotyro tillverkades redan under Antikens Grekland när vare sig Rom eller Italien var uppfunnet eller ens tilltänkt. Denna underbara ost gjordes/görs på en blandning av får och getmjölk. Den är krämig och bredbar och smaken skiljer sig något beroende på var djuren har betat. Vi kan dock informera dig om att en Äkta Anthotyro verkligen smakar fantastiskt och detta beror på att Grekland har en flora av växter som är helt unika och endast växer i Grekland (över 1300 st unika växter). Djuren äter dessa växter/blad ute i det fria utan stress. Den kända Ricotta osten görs på komjölk av djur för massproduktion. Kossorna mat är inte från hagen om vi skall uttrycka oss milt och det är inte konstigt att många tycker att en Ricotta "smakar ju inget speciellt".Varje Ö, varje Region har sina ostar!


Under våra Vin och Gastronomiresor får våra resenärer på trawell besöka ett flertal ost tillverkare där vi smakar på dom unika ostarna. Det är en unik upplevelse för många då man dels inser det rika utbudet av ostar och att ostarna håller världsklass.Trawell arrangerar cykelresor, träningsresor och upplevelseresor till Grekland. Vi var först med erbjuda aktivitetssemester till Grekland från söder upp till norr.


"Anthotyro - Originalet"

Gillar du träna, Yoga, vandra, bilfri cykling, upplevelser, mat & vin resor, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #cykelresa

40 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten