top of page
  • Christos Amprazis

Hur säkert är det på flyget i dessa Covid tider?


99,993% säkerhet att Virus dör. Flyget är med andra ord det är säkraste sättet att transportera sig.


"Luften i kabinen byts varje 2-3minuter"

Är det säkert att transportera sig med flyg idag?

I dessa Covid 19 tider har vi den senaste tiden mycket förfrågningar om säkerheten ombord på våra flyg. Vi kan svara direkt att flyga är det säkraste sättet att undvika Covid-19 om du skall transportera dig från A till B.

Vi vågar säga att kabinluften är bland det renaste som finns gällande virus, bakterier. Nedan får du lite punkter att läsa och fundera över.

Kabin lufts kvalitén

- Luften förnyas i kabinen var 2-3 minuter.

- Luften på moderna sjukhus förnyas som bäst var 10e minut

- Luften på ett modernt kontor förnyas som bäst var 20e minut (!)

- Luften på ett köpcenter förnyas (om det sköts rätt) mellan 30-40minut

- Luften på ett modernt tåg förnyas mellan 15-30minuter

Luften i kabinen är 50/50 %

Syre

I kabinen på våra flyg är luften 50% via HEPA filter och 50% utifrån. Luften byts ut HELT och hållet på en flygresa var 20e minut ! Detta görs inte på sjukhus, inte i butiker, inte på köpcentra etc.


99,993%

Detta är effektiviteten för borttagning av bakterier / virus för HEPA-filter ombord

Den inkluderar SARS, som liknar COVID-19


Luftflöde från topp till botten

Luftflödets riktning i ett flygplan är från topp till botten och inte längs flygplanets längd. Detta är bästa sättet för bra luftflöde och med minst spridningsrisk av bakterier.


Kalla Fakta om luftkvalitén i Kabinen

Flyget har högre luftförnyelse än i andra inomhusanläggningar.

Risken för överföring i den moderna kabinmiljön är av flera anledningar låg: passagerare vänder i samma riktning, ryggstöd fungerar som hinder, luftflödet är uppifrån och ner, men det är också mycket rent.


Är detta säkert för dig att undvika Covid-19?

Bild från Göteborgs Posten. 30e oktober 2020. Det väller ut människor från köpcentret Nordstan. Dra dina egna slutsatser om säker miljö vid transport oavsett om det är med spårvagn, tåg, buss, eller en "enkel" promenad i ett köpcentrum för att shoppa loss eller ta en ficka eller matbit...........
Visste du att

Trawell lägger med sina Cykelresor parallellt träningsresor, yogaresor, wellnessresor. På så sätt kan du ta med en vän, fru, partner, sambo, etc som kanske föredrar annan träning än att cykla 6-8 timmar om dagen.

#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor#cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese#evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #kalamata #peloponnese #cykelresa2021

#family #holiday

1 view0 comments
bottom of page