• camprazis

Finns det berg i Grekland?

Uppdaterad: 19 maj 2019Landet består till 80% av berg!


En mycket vanlig fråga som vi får från cyklister är om det finns berg i Grekland! Svar: Ja

Grekland är ett av länderna som kallas "balkanländerna" och just ordet Balkan är Turkiskt och betyder "Bergsländerna". Med runt 80% berg och med bergskedjor som täcker hela regioner kommer man inte ifrån att det finns en och annan roligt stigning. 40 av bergskedjorna är över 2000 möh, sen kommer ett 60 tal på "bara" runt 1700möh i snitt, och resterande är "kullar" på 1200möh i snitt.


I den nordvästra Regionen Epirus, finns det makalösa berg, eller som Chefredaktören för en av Sveriges största cykelmagasin skrev - "Berg du inte trodde fanns i Europa".

Nu pratar vi om en garvad Chefredaktör som cyklat i princip över hela Europa och utanför också för den delen. Bergen i Grekland är helt enkelt fantastiska och naturen är unik med skogar som växer på över 1700möh, detta finns ingen annanstans i Världen!

Oavsett om du är landsvägscyklist eller Mtb Cyklist kommer du att finna ett Grekland du inte trodde fanns. För dig som är landsvägscyklist kan det vara bra att veta att landsbygdsvägarna i Epirus är i princip helt bilfria.

Visste du att

I Epirus ligger Zagoria och här finner man dom 46 stenbyarna som är "ihoplänkade" via dom flera hundra år gamla stenbroarna. Broarna är helt fantastiska och byggda helt i sten och samtliga är i bruk fortfarande utan renovering! Man kunde bygga förr.


#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser

14 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten