• camprazis

Greklands gömda Paradis


trawell-Draksjön i Epirus

Trawell var den första Nordiska researrangören som genomförde renodlade aktivitetsresor till denna unika Region i Nordvästra Grekland. Dom flesta nordbor förknippar Grekland med öarna med sina vitkalkade hus och gnistrande vita stränder. Det är inte många som har förstått att Grekland till närmare 80% består av berg! Själva ordet "balkan" är ett lånord från Turkiskan och betyder "bergsländerna". För att få en uppfattning utav omfattningen av betydelsen berg vill vi citera en Chefredaktör från en av Sveriges största Livsstillsmagasin som besökte Epirus med oss på Trawell. Personen i fråga har rest över hela Europa och utanför Europa och vistats mycket i "berg". Tidningen skrev i sitt reportage

- " Berg du inte trodde fanns i Europa , ett ord Fantastiskt"


Nu är det inte bara berg som finns i denna Region med sina makalösa traditionella stenhus. Här finns Europas renaste floder, Världens Djupaste Ravin- Vikos (ja du läser rätt, det är INTE Grand Canyon), Antika tempel med första Oraklet, Floden Styx, Europas största brun björn stam samt Europas största Silvervarg stam, Stenbassängerna i Papipo, En av världens vackraste kuster och världens godaste Feta ost och deras rökta ostar så klart. Några av dom bästa Grekiska vinerna görs här också.

Visste du att

Den kända serien " Game Of Thrones" som är en av dom mest sedda serierna någonsin skulle spelats in i Epirus!

Dom Grekiska myndigheterna tackade dock nej till erbjudandet med anledning av alla unika naturreservat och djurliv som finns där samt alla heliga kloster och antika platser.

#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser

10 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten