• camprazis

Kreta, utan tvekan världens bästa cykel ö!


En av dom fantastiska vägarna på Kreta. Här finns tusentals bilfria vägar och grymma serpentiner

"Helt makalösa berg och vackra kustvägar som ingen annanstans"

Varför Kreta är världens bästa Cykel Ö.


Redan för 25 år sedan insåg vi att Kreta var ett fantastiskt ställe för att utöva sin favoritsport på. Fantastiskt väder och god mat samt fint boende är som gjort att spendera sin tid på Kreta och på sadeln. Trawell var den första Nordiska researrangören som genomförde renodlade cykel och träningsresor till Kreta, och vi är den som har mest erfarenhet av cykling på Kreta.


8 Skäl till varför Kreta är bästa Ön för cykling

  1. Vi har flyg till Kreta i princip hela året

  2. Klimatet. Kreta är Europas sydligaste del och har fantastiskt klimat året runt. På södra Kreta är det under november, december som en svensk sommar.

  3. Vägnätet. Kreta har en Myriad av vägar och det finns tusentals bilfria

  4. Fantastiska klättringar. Ingen annan ö i Europa kan ståta med liknande berg

  5. Stor Ö som är över 260Km lång och med ringa befolkning. Med turister ca 75 inv/km2 (Mallorca har 600 inv/km2)

  6. Maten på Kreta är perfekt för atleter. Näringsrik och hälsosam samt lokalproducerad

  7. Bra infrastruktur

  8. Makalösa kustvägar och massor med serpentiner

Kalla Fakta

Kreta är Greklands största Ö och femte största i Medelhavet.


Här finns Berg och serpentiner som ingen annan Ö kan ståta medDet finns tusentals serpentiner på Kreta

Dessutom är dom flesta serpentinerna vi tar dig i Grekland i princip bilfria så det går att släppa loss ordentligt. Bilden visar en av dom helt fantastiska serpentinerna på Kreta.


Kustvägar då?


Några av Världens vackraste kustvägar finns på Kreta.


Variation med tusentals vägar

Grekland har en Natur som är unik och Europas bästa året runt klimat. Från varmt kustklimat till Alpina berg, här finns allt. Dess bergsmassiv är fantastiska och som en redaktör uttryckte sig, " Som att vara med i Game of Thrones"För vem ?

Cykelresa med Trawell till Grekland är för dom som vill uppleva riktig cykling. För dom som inte bryr sig om att "man måste vara på Mallorca". För dom som uppskattar vänliga människor. För dom som inte bryr sig att skryta och visa upp sig på Strava, För dom som gillar mycket bilfri Cykling. För dom som vill ha variation på cyklingen. För dom som inte vill trängas på vägarna. För dom som uppskattar bra Boende och Genuin näringsrik mat. För dom som vill åka till ett Genuint ställe utan Amerikanska snabbmatställen.
"Bästa cyklingen, bästa maten, bästa boendet "

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.
Visste du att

Trawell lägger med sina Cykelresor parallellt träningsresor, yogaresor, wellnessresor. På så sätt kan du ta med en vän, fru, partner, sambo, etc som kanske föredrar annan träning än att cykla 6-8 timmar om dagen.


#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #kalamata #peloponnese #cykelresa2020

45 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten