top of page
  • Christos Amprazis

Oförglömliga (mat)upplevelser är bara en cykeltur bort !


Att få "lamm Kleftiko" till lunch är något trawell´s resenärer fått uppleva"


Unika Cykel och - Matupplevelser


Grekland med trawell

Vi på trawell är kända för maten vi erbjuder våra kunder och speciellt våra luncher där vi handplockat små lokala familjetavernor. När Christos & Margareta Amprazis en gång i tiden startade trawell ville dom erbjuda den äkta Grekiska maten som Christos hade växt upp med. Dom ville bort från "chartermaten" och det likgiltiga köket som brukligt är på turistorterna. Dom har lyckats med detta och trawell´s rykte på plats i Grekland är genuint och ägarna till restaurangerna har högsta förtroende för trawell och Christos.


Varför får du inte den genuina maten tex på lunch?

Tsakonian style - Auberginer fyllda med grönsaker och fetaost

Restaurangerna eller dom små tavernorna har inte råd att göra tex Lamm kleftiko, kokoretsi eller andra speciella Grekiska rätter som kräver många timmars förberedelser på vinst och förlust. Ligger det en mini taverna uppe i bergen med få kunder dagligen kan man inte riskera att laga mat för 100 personer som kanske inte dyker upp. På trawell arbetar vi med att ha byggt upp ett nät av lokala tavernor och där ägarna vet att när trawell bokar deras taverna så kommer man dit och dom får betalt. Många ägare har allt för dåliga erfarenheter från folk som säger att dom skall komma och sen aldrig dyker upp. Det våra partners på plats vet är att när Christos säger att "vi kommer imorgon kl 12:00 för lunch med en grupp på xxx antal" så vet ägarna att han håller sitt ord. På så sätt kan vi beställa rätter som en turist normalt aldrig kommer att få. Att göra ett långkok på nöt (stifado tex) och där det krävs 5-7 timmars puttrande på spisen gör man inte för vem som helst för en lunch. Sedan älskar trawell´s samarbetspartners i Grekland att Christos beställer mat till trawell´s resenärer som inte finns på dom vanliga turistorterna. Ägarna till tavernorna formligen älskar att få ta fram dom lokala varianterna av dom olika rätterna.


Kommer dina gäster att gilla maten?


Många ägare till tavernorna hade i början en oro att våra gäster inte skulle tycka om den traditionella Grekiska maten med dom lokala ingredienserna. Det har visat sig vara tvärtom och våra kunder formligen älskar maten som vi beställer. Ett minne som vi har tydligt är under en cykelresa i Norra Grekland. Uppe i en by 1350möh ligger en liten familjerestaurang där man kan beställa Kokoretsi. Denna rätt kan ätas som "starter" eller som en hel måltid. Folk älskade den "hårt" grillade "souvlaki" och vi åt oss mätta uppe i bergen. Sallader, hembakade bröd som våra gäster sade att dom aldrig ätit bättre bröd, dom lokala filodegs fyllda pajerna, mm mm. När vi berättade att Kokoretsi "souvlakin" är gjord på inälvor var det en och annan som hoppade till och såg lite förskräckta ut. MEN, samtliga erkände att det var en fantastisk rätt.

Längtar du efter skön cykling med fint boende och genuin mat? Välkommen till trawell och Grekland

.
10 Skäl (och lite) till varför Peloponnesos är bättre än Mallorca !


För vem ?

Cykelresa med Trawell till Grekland och Peloponnesos är för dom som vill uppleva riktig cykling. För dom som inte bryr sig om att "man måste vara på Mallorca". För dom som uppskattar vänliga människor. För dom som inte bryr sig att skryta och visa upp sig på Strava, För dom som gillar mycket bilfri Cykling. För dom som vill ha variation på cyklingen. För dom som inte vill trängas på vägarna. För dom som uppskattar bra Boende och Genuin näringsrik mat. För dom som vill åka till ett Genuint ställe utan Amerikanska snabbmatställen.


"Bästa cyklingen, bästa maten, bästa boendet "

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.

#cykla #cykelresa #cykelresor #grekland #landsvägscykling #träna

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page