top of page
  • Christos Amprazis

Filmer du inte visste spelats in i Grekland!Peloponnese södra Grekland. Filmer du inte visste som har spelats in där

Dramatiska landskap, romantiska solnedgångar, pastorala scener, olika naturliga underverk, mer gammal och modern historia än vad du kan vinkla en kameralins på - Grekland har alla element som behövs för att höja en Hollywoodfilm i blockbuster proportioner.


Faktum är att även mindre stjärnfilmer som är filmade i Grekland får rutinmässigt enhetligt beröm för landskapet - nästan som om filmkritikerna önskar att skådespelarna skulle sluta hamna upp framför kameran och låta dem ta in mer av Grekland.

Och när stora prestationer ges i några av Greklands mer kända destinationer, är resultatet sann film magi.


Varför spelas inte fler filmer in i Grekland då?

"Landets legendariska byråkrati har förhindrat en stor produktion från att spelas in här. Filmerna som spelats in i landet har alltid lämnat ett legat som har varat i åratal och till och med årtionde"

I Juni (22-29e) har vi en MåBra resa som ingen annan Nordisk (eller annan) researrangör genomfört tidigare. Vi kommer att ta dig till ställena där några av Hollywood´s sk Blockbusters spelats in. Vi kommer att äta på samma ställen som stjärnorna, vi kommer att bada i samma vikar och vi kommer att njuta av den Grekiska gästvänligheten. Utöver alla fantastiska platser vi besöker kommer vi även ha Yin yoga och annan mjuk träning så vi blir starka och klarar av att besöka alla roliga platser


Bourne identity. Många tror att den var inspelad i Italien. Det var i Grekland"

En av dom trevligaste ställena du kommer få besöka är Alypa beach. Här spelades Filmen Stormen (Tempest) 1982 av mästerregissören Paul Mazursky. Filmen hade några av dom största skådespelarna i ensemblen. Länge var det en hemlighet vart den hade spelats in och alla rykten sa att det var på en Ö, men det var Alypa Beach i Peloponnesos. "Arcadia Lost" är en annan film med Nick Nolte som spelades in i bla Leonidio och kustbyn Poulithra. Vi kommer besöka den magiska staden Monemvassia där många filmer spelats och Nafplion. The Methoni Castle är en annan inspelningsplats som är magisk och den otroligt genuina byn Kardamyli där "Before Midnight" spelades in. Vill du bada och sola i den Riktigta "Zorba" Stranden ! Jepp du läser rätt. Vi tar dig även dit och vill du bada och sola i Viken där "Sköna Helena" brukade bada i innan hon försvann till Troja. En spännande resa väntar dig


Visste du att

Sophia Loren´s genombrott var i filmen "Boy on a Dolphin" Spelades in på Hydra. Lara Crafts äventyr spelades in på Ön Santorini. Ur Dödlig synvinkel spelads in på Corfu och Meteora (vi är där med september resan). The Big Blue spelades in på Amorgos.

Serien Game of Thrones skulle spelats in i Epirus och Meteora (september resan för dig som vill se detta), men myndigheterna tackade nej.

#träningsresa #upplevelser #grekland #peloponnese #nyaplatser #gastronomi #mat #kalamata #cykelresor #cykla #mtb#cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #hjärta


#träna #wellness

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page