• camprazis

På väg till Sparta !


"Från Kalamata till Mytomspunna Sparta"


"Det här är min bästa tur någonsin. Jag tyckte innan att Sa Calobra var häftigt, men Langhada passet är Förstklassigt och Storartad" :Bengt Magnusson

Tur och retur Sparta - 140Km!

En av dom mest utmanande rutter som vi har i Kalamata. Denna rutt har numera blivit klassisk och är en av dom mest omtyckta vi har skapat. På väg mot första toppen cyklar vi förbi en rolig väg där gatukonstnärer målar olika konstverk. Denna gatukonst varierar från månad till månad vilket är kul och godkänd av kommunen! När man når första toppen på över 700 möh är det dags för första utförsåkningen ned i ravinen. Denna första Serpentin utför är ljuvlig och många tycker att den påminner om Sa Callobra fast vacker, häftigare och bilfri så det är bara att släppa loss. Naturen runt omkring är vild, storslagen, mystisk och man förstår varför Sparta var svår att inta. Väl ned i ravinen börjar stigningen och innan man når andra toppen är det över 26Km kvar, -upp, -upp, -upp:-)

Uppe på andra toppen har man nått runt 1700Möh, det vill säga mer än 1000m högre än Sa Calobra! Nu börjar vi prata utförsåkning på en av världens häftigaste serpentiner på dryga 28Km innan man når Sparta. Denna andra serpentin ned mot Sparta är mer än +18Km längre än Sa Callobra (!) och är också i princip helt bilfri. Det är inte konstigt att cyklisterna älskar denna etapp. I Sparta väntar en gudomlig lunch på utvald taverna och vi hinner även med att besöka statyn av Spartas mest kända och mytomspunna Kung - Leonidas. Det är mäktigt!


"Sa Calobra framstår som kat. 4 berg, dvs Kindergarten jämfört med turen till Sparta" Bengt Magnusson

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.
Visste du att

Runt 80% av landsbygdsvägarna i Grekland är bilfria. Peloponnese, där vi anordnar mycket cykelresor blev vald av "Lonely Planet" till "Best of the Best places in Europe"


#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese

41 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten