top of page
 • Christos Amprazis

Peloponnesos vs Mallorca !


En av dom otroliga serpentinerna Peloponessos-Grekland. Här finns tusentals bilfria vägar och grymma berg


"Helt makalösa berg och vackra kustvägar som ingen annanstans"

Peloponnesos - Kungariket för cyklister


I dessa Covid 19 tider har vi under den senaste tiden fått väldigt många förfrågningar om hur Cyklingen är i Peloponnesos, Grekland jämfört med "cykelön" Mallorca. Intresset för Grekland har ökat avsevärt dom 2 sista åren och 2020 har det intresset ökat än mer. Det beror inte bara på Covid 19 utan även att många cyklister tröttnat på Mallorca.

Låt oss börja med att säga att vi på trawell lade ned Mallorca som resmål och cykeldestination redan 2014. Vi fick nog av bland annat överfulla vägar, mindre trevliga "cyklister" från vissa länder, den allmänna trängseln överallt, dom hundratusentals hyrbilarna, samma gamla vägar, inga berg som egentligen utmanar. Maten och hotellen var dessutom en stor besvikelse trots att vi kostade på oss 4-5***** boende och sist men inte minst lokalbefolkningens aversion mot oss besökare. Från 2015 har vi satsat fullt ut på Grekland och dom första 2 åren kunde konkurrenter och många cyklister inte sluta skratta. Idag skrattar man inte åt oss utan kopierar det vi gör friskt. Vad innebär det? Vi har gjort rätt helt enkelt och vi är stolta över att ha tagit steget vidare att erbjuda våra resenärer världens bästa cykelupplevelser med Premium boende och näringsrik lokalproducerad mat. Att våra priser dessutom är lägre än konkurrenters trots vårt helhetskoncept älskas av våra kunder.

Peloponnessos - Vad är det?

Peloponnesos är en halvö i södra Grekland som består av 7 regioner. Ytan är dryga 8,5 gånger större än Mallorca och även den minsta regionen (Argolis) är större än Mallorca.

Peloponnesos har en befolkning på dryga 150 tusen jämfört med över 1 miljon på Mallorca! Halvön är bergig och dess högsta bergskedja är Taygetos (2500möh) och som är / var Spartanernas heliga berg. I Regionen Achaea finns bergskedjan Erymanthos (2224möh) och är en region med Alpina sjöar och tusentals bilfria vägar.


Kusten


I Peloponnesos finns några av världens vackraste kustvägar och dom flesta har få eller inga bilar. Variationen är oändlig och att ta sig till kusten från bergen och vice versa är enkelt. Alla trawell´s hotell har bästa utgångsläge för cyklingen oavsett region. Det är lätt att förstå att Peloponnesos kallas för "Land of God´s" när man är på plats.

Uppskattar du cykling utan trängsel, variation och att kunna välja tusentals vägar kommer du att älska Peloponnesos. Lokalbefolkningen är världens trevligaste och är genuint då det sitter i varje Greks gener.


10 Skäl (och lite) till varför Peloponnesos är bättre än Mallorca !

10(+) Skäl till varför Peloponnesos är överlägset Mallorca

 1. Vi har NonStop flyg till Peloponnesos i princip hela året

 2. Klimatet. Peloponnesos är Europas sydligaste "fastland" och har fantastiskt klimat året runt. I södra Peloponnesos (Messini & Laconia) är det under november, december som en svensk högsommar och bättre väder än t.o.m kanarieöarna.

 3. Vägnätet. Peloponnesos har en Myriad av vägar och det finns tusentals bilfria

 4. Fantastiska klättringar. Ingen annan halvö i Europa kan ståta med liknande berg

 5. Stor yta, dryga 8,5 ggr större än Mallorca och med ringa befolkning.

 6. Med turister bor det ca 58 inv/km2 (Mallorca har 600 inv/km2)

 7. Maten vi erbjuder i Peloponnesos är perfekt för atleter. Näringsrik och hälsosam samt lokalproducerad

 8. Bra infrastruktur

 9. Makalösa kustvägar i mångfald som lätt nås oavsett var du befinner dig.

 10. Serpentiner du inte trodde fanns i Europa. Tripoli serpentinen är dryga 40Km! Sparta serpentinen är 28Km för att nämna ett par.

 11. Bergskedjor med helt makalösa klättringar

 12. Vi erbjuder Premium boende vid vattnet

 13. Vald till Europas bästa plats av bla, Bicycling, Cycling+, Lonely Planet, mtbS, mfl.

 14. Cyklister som varit med trawell säger att Peloponnesos är helt överlägset Mallorca.

För vem ?

Cykelresa med Trawell till Grekland och Peloponnesos är för dom som vill uppleva riktig cykling. För dom som inte bryr sig om att "man måste vara på Mallorca". För dom som uppskattar vänliga människor. För dom som inte bryr sig att skryta och visa upp sig på Strava, För dom som gillar bilfri Cykling. För dom som vill ha variation på cyklingen. För dom som inte vill trängas på vägarna. För dom som uppskattar bra Boende och Genuin näringsrik mat. För dom som vill åka till ett Genuint ställe utan Amerikanska snabbmatställen.


"Bästa cyklingen, bästa maten, bästa boendet "

Gillar du bilfri cykling, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.

Kan vara bra att veta! Trawell var den första researrangören som startade Cykelresor & Träningsresor till Grekland. Våra rutter är noggrant framtagna av våra egna erfarna Cyklister/Coacher.

#cykla #cykelresa #cykelresor #grekland #landsvägscykling #träna

18 views0 comments
bottom of page