• camprazis

Superfood - Also Greek!


"Begreppet superfood är inget nytt, kommer från Antikens Grekland"


"Trawell - ett företag som riktat in sig på tränings och temaresor till Grekland och som verkligen levererar extra allt vad gäller träning, mat, boende och upplevelser" mtbS

Maten är för oss på trawell superviktig!


Vi inleder en serie av Supermat som du alltid får när du reser med trawell. Vår förhoppning är att du så klart kommer att vilja äta mer nyttigt och hälsosamt även på hemmaplan, såvida du inte redan gör det! Du kommer dock bli garanterat inspirerad till nya rätter.


Vi tränar och håller igång och då är det extra viktigt att maten vi äter är näringsrik och god. Begreppet superfood används numera brett (väldigt) och läser du på förpackningarna noggrant börjar nog dom flesta av oss att undra om allt står rätt till. Tyvärr är mycket processat och det är något du skall undvika. Mat med innehåll palmolja bör du undvika, dels för naturens skull och din egna.


Dom flesta av er har säkert hört eller läst om den nyttiga Grekiska Olivoljan! Dock börjar vår serie här på bloggen om Grekisk naturlig supermat med något helt annat, nämligen den Grekiska honungen eller som den kallas, "Nectar of the Gods"


Historien om den Grekiska honungen går tillbaka flera tusen år och några av dom äldsta bevisen för honungstillverkning är långt tillbaka i antikens Grekland. Läkekonstens fader (Hippokrates) hade redan på sin tid kommit fram till honungens välgörande och han rekommenderade honung till alla sina patienter. Honung har använts sen antiken även för kroppen till att få bättre hud, mot sår, infektioner, mm. Man har hittat en Minoisk gravplats med förseglad honung som är 4000 år gammal och där honungen fortfarande var färsk!!
Vad är det som gör att den Grekiska Honungen skiljer sig?


Den Grekiska honungen anses vara den bästa i hela Världen och Grekerna själva anser att honungen från "Thyme" är den bästa och internationella Honungs experter anser att honungen från just Thyme är den överlägset bästa som finns på vår jord.

Variabler som obegränsad sommarsol, en biologisk mångfald på den grekiska landsbygden plus den rika variationen i grekisk flora som innehåller över 850 arter som inte finns någon annanstans i världen! Forrskare och botaniker anser Grekland som ett land med den rikaste floran i Medelhavsområdet, (mer än 7 500 olika arter av örter, växter, vilda blommor och träd). Dessutom med över 1300 endimiska växter som inte återfinns någon annanstans i världen får man en oerhörd stor variation och överlägsen smak, arom och densitet på honungen än från andra länder. Således, med detta fantastiska utbud av naturens välsignelser, ger bina flera typer av grekisk honung. Nu kanske du börjar förstå stoltheten i landets honung och dess topposition på världsmarknaden.


Över 180 Näringsämnen!


Med mer än 180 näringsämnen är den Grekiska honungen en mat med högt näringsvärde. Det är en utmärkt källa till kolhydrater, antioxidanter, B-komplexa vitaminer, spårämnen och mineraler (kalcium, magnesium, zink, järn, koppar) som är nödvändiga för att hålla kroppen i balans och bidra till allt från benstyrka till en hälsosam metabolism. Den har ett lägre glykemiskt index än socker; i små mängder är den till och med lämplig för personer med diabetes.För dig som tränar hårt!

Den unika blandningen av ingredienser i den grekiska honungen är bra för att förhindra trötthet och förbättra idrottsprestanda. Grekisk honung har särskilt hög vitamin-, enzym-, aminosyra- och mineralinnehåll. Således skyddar honungen även dina celler mot skador, mm.


När vi är och Tränar i Grekland rekommenderar vi dom Grekiska naturliga "Powerbars" - Pasteli - Honungs bars. Överlägsna jämfört med dom översockrade idrotts"bars" man köper här hemma. Pasteli är sesamfrö täckta av äkta Grekisk honung som ger en fantastisk energikick när man tex, suttit i sadeln och trampat uppför i bergen flera timmar.
Trawell arrangerar cykelresor, träningsresor och upplevelseresor till Grekland. Vi var först med erbjuda aktivitetssemester till Grekland från söder upp till norr.


"Pasteli - Naturlig kraft"

Gillar du träna, bilfri cykling, upplevelser, mat & vin resor, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #cykelresa

30 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten