• camprazis

Superfood - Also Greek Del II


"Begreppet superfood är inget nytt, kommer från Antikens Grekland"


"Trawell - ett företag som riktat in sig på tränings och temaresor till Grekland och som verkligen levererar extra allt vad gäller träning, mat, boende och upplevelser" mtbS


Maten för oss på trawell är superviktig, oavsett om du väljer en av våra Cykelresor, Träningsresor, Yogaresor, Wellnessresor eller någon annan av våra resor!


Vi fortsätter vår serie om Superfood och har kommit till den Grekiska Olivoljan som räknas som den nyttigaste av alla Olivoljor.


Dom flesta av er har säkert hört eller läst om den nyttiga Grekiska Olivoljan och vi presenterar Superfood del II.


Många har också läst eller hört om den nyttiga "medelhavskosten". Tro nu inte att det är den Italienska eller Spanska som man åsyftar på. Det är faktiskt den Grekiska. Pasta med feta gräddsåser och processade korvar är inte den maten du skall äta om du vill äta "medelhavsdieten". Vi kommer att återkomma till detta längre fram i vår serie.


Varför grekisk olivolja är den ultimata Supermaten!

Den Grekiska Olivoljan är inte bara mat, utan även medicin i en och samma förpackning.

Redan under Antiken visste man hur viktig Olivoljan var för hälsan. Läkarkonstens Fader Hippokrates myntade följande begrepp för flera tusen år sedan och som idag kopieras friskt:

”Låt mat vara din medicin och medicin vara din mat” - Hippokrates


EVOO World Ranking hade 2018 en tävling mellan 30 olika länders Olivolja för att se vilken som var bäst och nyttigast. Grekiska Olivoljor tog hem 213 utmärkelser i 13 deltävlingar och röstades fram som den "Bästa Olivoljan i Världen". Det visade sig att den Grekiska Olivoljan hade fler Fytokemikalier (fungerar som anitoxidanter), fler specifika Phenolic ingredinser som oleocanthal and oleacein som inte återfanns i samma mängd med andra länders Olivoljor.

Du som har trott och läst att den Italienska Olivoljan är bäst säger vi - TÄNK OM.

Lite kuriosa som kan vara bra att veta: 80% av den underbara Kalamata Olivoljan som produceras säljs till Italien som sen blandar den med billig Spansk olivolja. Så kolla ursprung ordentligt och gå inte efter dom snygga flaskorna som Italienare är experter på att ta fram.


Vad är det som gör att den Grekiska Olivoljan skiljer sig?


Den Grekiska Olivoljan har alltid skiljt sig från andra länders. Den innehåller fler nyttiga ämnen än motsvarande andra länders oljor (se ovan) och har den lägsta "acidity" (surhetsgrad) på endast 0,5% vilket är nästan hälften så mycket som andra Olivoljor. Fler näringsämnen är lika med mer nytta för din kropp som bygger upp ett bättre immunförsvar. En annan viktig faktor som gör att den Grekiska Olivoljan skiljer sig gentemot den Italienska och Spanska är att i Grekland finns i princip en Olivkvarn i varje by och varje farmare har en mindre egenproduktion. På så sätt är man mer mån om sin olja och får fram större mängd "Extra Virgin Oil". Solen och jordmånen är också en annan orsak som skapar den bättre Grekiska Olivoljan. Mindre transportvägar vid produktion för att producera, är bättre för miljön dessutom"


Nyttan med Olivoljan!


Med så mycket nyttiga ingredienser som Olivoljan har visar modern forskning att olivolja fungerar till och med bättre än värktabletter vid inflammation utan inverkan av steroider. Du får det forskare kallar, “natural NSAID” (non-steroidal anti-inflammatory drug). Forskare föreslår att äta Olivolja dagligen för att reducera risken för att utveckla kronisk inflammation, få bättre hjärtfunktion, hjälper mot stroke, stärker dina celler och bygger upp ett bättre försvar mot cancer. Fullt med vitamin K och E, Järn, mm. Dessutom är den Grekiska Olivoljan grymt god så bara det är en anledning att äta den dagligen.För dig som tränar hårt!

Den unika blandningen av ingredienser i den grekiska Olivoljan är bra för att förbättra idrottsprestanda. Grekisk Olivolja har höga vitamin-, och mineralinnehåll. Således skyddar olivoljan även dina celler mot inflammation, mm.


När vi är på någon av Våra Cykelresor, Träningsresor, Yogaresor och Tränar i Grekland rekommenderar vi alltid att köpa Grekisk Olivolja. Vi hjälper dig så klart att välja en bra sådan på plats.
Trawell arrangerar cykelresor, träningsresor och upplevelseresor till Grekland. Vi var först med erbjuda aktivitetssemester till Grekland från söder upp till norr.


"Grekisk Olivolja - Naturlig kraft"

Gillar du träna, bilfri cykling, upplevelser, mat & vin resor, bo Premium, äta god mat, känna dig trygg på vägarna, mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #cykelresa

17 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten