• camprazis

Superfood Del III - Grekisk Yoghurt


"Begreppet superfood är inget nytt, kommer från Antikens Grekland"


"Trawell - ett företag som riktat in sig på tränings och temaresor till Grekland och som verkligen levererar extra allt vad gäller träning, mat, boende och upplevelser" Livstillsmaganiset - mtbS


Maten för oss på trawell är superviktig, oavsett om du väljer en av våra Cykelresor, Träningsresor, Yogaresor, Wellnessresor eller någon annan av våra resor!


Vi fortsätter vår serie om Superfood och har kommit till den Grekiska Yoghurten som räknas som den nyttigaste och godaste.


Dom flesta av er har säkert hört eller läst om den nyttiga Grekiska Yoghurten! Den är flitigt kopierad men dock fortfarande oöverträffad. Vi misstänker att du t.o.m någon gång handlat "Greek style Yoghurt" !


"Greek Style Yoghurt" är inte detsamma som äkta Grekisk youghurt. Riktig Grekisk yoghurt är gjord på fårmjölk och eller en blandning av Get och fårmjölk, INGET ANNAT. Man använder INTE mjölk från Kreatur. Tyvärr måste vi informera dig redan här att oavsett om du skulle handla "äkta" Grekisk Yoghurt tillverkad i Grekland i din Svenska mat butik vill vi informera dig att den yoghurtens innehåll mestadels är komjölk.Varför grekisk yoghurt är Supermat!


Vad är Grekisk youghurt?

Grekisk, eller filtrerad, yoghurt är inte bara en modefluga. Denna mejeriprodukt, som skiljer sig från vanlig, sötare yoghurt, har tillverkats i Grekland sen urtider. Grekiska yoghurttillverkare lägger till extra steg i processen så att överskott av vatten, laktos och andra icke önskade ämnen rinner ut. Det som finns kvar blir en krämig, rik yoghurt med mindre socker, och en härlig syrlig smak. Just det "syrliga" gör det också lättare för kroppen att ta upp andra näringsämnen. "Vanlig" grekisk yoghurt är ett näringspaket som har många hälsofördelar. Läs vidare för att upptäcka fördelarna med att lägga till grekisk yoghurt till din diet.


Fördelar med den Grekiska youghurten


Den Grekiska Yoghurten innehåller mycket Probiotika som är viktigt för ens hälsa och mående. Den är dessutom mycket rik på protein och kalcium.

Probiotika är friska bakterier som kan hjälpa till att öka ditt immunsystem och minska magproblem, såsom diarré och smärta. Dessa bakterier lever normalt i dina tarmar, och att ha goda mikroorganismer i tarmen hjälper dig att hålla dig frisk. Utan en sund balans av goda bakterier från probiotika kan för mycket dåliga bakterier byggas upp och orsaka skador på våra immunsystem. Och precis som stress och känslor kan utlösa magproblem, kan tarmen också skicka signaler tvärtom. En studie fann att probiotika också kan påverka hjärnan, enligt UCLA Newsroom. En annan studie fann att probiotiska kosttillskott minskade deltagarnas tendens till depression och negativa tankar.


OBS! Du som är laktosintolerant kan äta Grekisk yoghurt utan problem!


Nyttan med Grekisk youghurt!


Packad med näringsämnen, Protein, Kalcium, B-12, Jod.

Kalcium är nyckeln till att bygga starka muskler och hjälpa dina vitala organ att fungera. Din kropp producerar inte heller kalcium på egen hand. Utan tillräckligt med kalcium kan barn inte växa så högt som möjligt och vuxna kan vara i riskzonen för benskörhet. En portion grekisk yoghurt har ca 20 procent av ditt dagliga behov för kalcium. Grekisk yoghurt är ett utmärkt alternativ för äldre vuxna som vill behålla sin benhälsa. Det är också perfekt eftersom det är bekvämt och lätt att äta, särskilt för dem som har problem med att tugga.


Protein är också ett av de tre näringsämnena som ger energi. Det överför också ämnen, såsom syre, över cellmembranen. Att få rätt mängd protein för dig själv är viktigt för ditt immunsystem, nerver och vätskebalans. Du behöver mer protein för att upprätthålla muskelmassa när du åldras. För vuxna 65 år eller äldre ökar mängden protein som behövs till mellan 1 och 1,2 gram per kilogram per dag. Grekisk yoghurt är en bra proteinkälla, särskilt om du behöver undvika kött. Om du gillar chiafrön, lägg till 2 matskedar av dem för en protein- och fiberökning.


Din kropp behöver vitamin B-12 för att röda blodkroppar ska bildas, hjärnfunktioner och DNA-syntes. Många väljer att komplettera vitamin B-12 i sin kost, MEN grekisk yoghurt erbjuder ett kraftfullt, naturligt alternativ. En portion grekisk yoghurt kan ha upp till 21,3 procent av ditt dagliga värde. Personer som är vegetarianer saknar vanligtvis vitamin B-12 eftersom vitaminet naturligt finns i animaliska produkter, till exempel fisk, kött och ägg. Grekisk yoghurt är ett utmärkt, köttfritt sätt att lägga till mer till din diet.Grekisk yoghurt är också en utmärkt källa till jod. Din kropp tillverkar inte naturligt jod, så det är viktigt att få tillräckligt med jod via maten du äter. Jod är viktigt för korrekt sköldkörtelfunktion, och sköldkörteln är avgörande för en sund metabolism. Människor i dag tenderar att ha jodbrist, vilket kan orsaka allvarliga problem, inklusive snabba fluktuationer i vikt. För människor med viktproblem ökar jodnivåerna i sin kost, sköldkörtelns aktivitet och i sin tur ökar deras ämnesomsättning som främjar viktminskning. Kombinationen av protein och konsistensen av den grekiska yoghurt kan hjälpa dig att känna dig mer "mät" än tex, snacks.För dig som tränar hårt!

Grekisk yoghurt är ett perfekt "mellanmål" efter en tuff träning. Där rik på aminosyror som utgör proteiner, och proteiner är byggstenarna för regenerering av muskelvävnad och för att reparera fiberskador. Du kan lägga till en banan eller bär till din yoghurt så får du ett näringsrikt mellanmål efter träningen utan en massa sockertillsatser. Undvik sk "powerbars" eller liknande som innehåller alldeles för mycket socker och andra processade ämnen som är dåligt för din hälsa.


Trawell arrangerar cykelresor, träningsresor och upplevelseresor till Grekland. Vi var först med erbjuda aktivitetssemester till Grekland från söder upp till norr. Vi är fortfarande den enda aktören som erbjuder närodlad näringsrik mat på alla våra resor till Grekland


"Grekisk Yoghurt - Naturlig kraft"

Gillar du träna, -bilfri cykling, -upplevelser, -mat & vin resor, -bo Premium, -äta god mat, -känna dig trygg på vägarna, -mötas av vänlig befolkning och njuta av Europas bästa året runt klimat?

Välkommen till Trawell - Ingen kan Grekland bättre än vi.#vandringar #zagoria #träningsresa #upplevelser #grekland #epirus #nyaplatser #gastronomi #mat #epirus #cykelresor #cykla #mtb #cyklaigrekland #cykelträna #träna #upplevelser #cykling #cykelträna #sparta #kalamata #peloponnese #evia #cykla #landsvägscykel #landsvägscykling #roadbike #cykelresa

16 visningar

©2019 by Trawell AB Sweden. All material är Trawell AB´s egendom och skyddas utav upphovsrätten