Blogg

Frågor och svar

Hitta svaren

Här hittar du svaren på dom vanligaste frågorna. Klicka på någon av ”menyerna till höger så öppnas svaren.
Ta gärna del av våra ”Tips” också. Där finns en en hel nyttigt att ta del utav och som man inte alltid tänkt på.

Betalning

Det angivna priset är i regel för boende i dubbelrum. Önskar du enkelrum så tillkommer det extra och varje hotell har sitt pris. Extrapriset för enkelrumstillägg står vid din beställning

Vi rekommenderar att du skriver ut dina biljetter som en backup.

I regel ingår överföringar till och från den lokala flygplatsen. Önskas specialtransfers så tillkommer det extraavgifter

För dom allra flesta av våra resor ingår lokala skatter och övriga hotellavgifter.
Skulle dessa inte ingå så står detta att läsa under den specifika resan.

Trawell - Researrangör

Svar: Nej, vi är en nischad researrangör som arbetar med aktivitetsresor och specialresor till Grekland. Vi är experterna på Grekland och kan kulturen och sederna.

.

Trawell har resegarantier och följer alla Svenska lagar för paketresor.
Kammarkollegiet beslut enligt reselagen. Trawell AB har ordnat med resegaranti med nr: 527 076 597

Vad händer om flygbolaget gör konkurs? Skulle flygbolaget göra konkurs i samband med resan kommer du att erbjudas ett liknande resealternativ vad gäller boende, matta, etc. Dock kan vi inte garantera samma destination alltid. Läs mer om detta under resevillkor.

Vilken typ av hotell har ni?

På trawell har vi endast Premium hotell (4-5*****) för att ge dig bästa upplevelse och service. OBS! Trawell följer dom internationella reglerna för hotell klassificering vilket ger dig en mer korrekt jämförelse än vad annars är brukligt. I regel brukar svenska arrangörer ange ”egna” klassificeringar eller ”landets” som är mer fördelaktiga än dom internationella.

Aktiviteter

Trawell har ett stort utbud av aktiviteter på sina resor. Vi erbjuder allt från träningsresor till wellnessresor. Trawell erbjuder även specialresor för dig som önskar tex en annorlunda konferensresa i annorlunda miljö.
Våra standardresor är:
– Yogaresor
– Wellnessresor
– Cykelresor
– Vin & Gastronomi
– Eventresor

-Temaresor

-Träningsresor

På våra aktivitetsresor som tex, träningsresa, yogaresa, etc, har vi valt att ha mellan 15-30st deltagare per grupp. Detta för att ge dig en mer personlig upplevelse. För övriga resor tar vi emot enligt överenskommelse.

Trawell erbjuder ett stort utbud av cykelresor till Grekland. Här följer vi samma principer att det skall vara en annorlunda och fin (cykel)upplevelse för deltagarna. Våra cykelresor är för dig som önskar njuta av cyklingen och dessutom se annorlunda platser. Vi lämnar aldrig någon ensam. Om du bara är ute för att få så många mil som möjligt under veckan och cykla så fort det bara går, då rekommenderar vi dig att söka annanstans.
Våra cykelgrupper för tex landsvägscykling har vi olika fartgrupper mellan 20-28Km/h.

Beroende på resmål i Grekland kan det variera. Vi brukar dock rekommendera att ha med sin egna Racer cykel.

Här följer tips som vi tycker är bra att veta:
– PASS:

Ha ett giltigt pass oavsett om du bara resor inom EU. Har du inget giltigt pass kommer du att nekas ombordstigning. Skulle du ha glömt ditt pass hemma så måste du ordna med nytt provisoriskt pass på flygplatsen. Detta är en extrakostnad för dig mellan 1000-1500kr (i skrivande stund)

– INNAN AVRESA

VI rekommenderar att du alltid meddelar nära och kära att du skall resa och hur länge du kommer att vara på resandes fot så att dom vet.

-SJUKFÖRSÄKRINGSKORT

När du reser rekommenderar vi att du har med dig försäkringskassans EU-Kort, dvs det Europeiska Sjukförsäkringskortet. Om du inte har ett sådant kort så beställer du det från försäkringskassan. OBS! Vi rekommenderar att se över hela ditt egna försäkringsskydd innan resan. Har du tex, specialbagage så kontrollera med ditt försäkringsbolag om du måste ta en extra tillfällig försäkring som extra skydd.

– RESEHANDLINGAR

Kontrollera alltid dina resehandlingar. Stämmer avresedatum och tid? Du ansvarar för denna kontroll.

-AVERESETIDER

Var uppmärksam på att tidtabell förändringar och flygförseningar kan medföra ändrad avresetid.

-RÄTT VIKT PÅ BAGAGE

Tänk på att ha rätt vikt på ditt bagage för att undvika extra kostnader. Om vikten på dina resväskor överstiger den angivna maxvikten har flygbolaget rätt att ta extra betalt per kg överstigande vikt.

– MÄRK DITT BAGAGE

Genom att märka bagaget med ditt namn och adress, samt eventuellt telefonnummer kan man snabbare spåra ditt bagage om det skulle komma på vilovägar.

-VÄTSKOR I BAGAGET

Lägg inte glasflaskor med vätska i ditt bagage.

-CYKELVÄSKA

Cykelväska går under specialbagage och kostar extra. Tänk på vikten även här då flygbolagen kan ta ut ytterligare extraavgifter om din cykelväska är för stor.

– GOLFVÄSKA

Golfväska går under specialbagage och kostar extra. Tänk på vikten även här då flygbolagen kan ta ut ytterligare extraavgifter om din golfväska väger för mycket.

– ADAPTERARE

Glöm ej adaptrar till mobilen, surfplattan, MP3 spelaren, Kameran, datorn, etc. så kan du ladda enheterna på plats

– VÄTSKA I HANDBAGAGE

Tänk på restriktionerna vad gäller storlek på flytande vätska i handbagage. Det är din skyldighet att kontrollera detta.

-RÄTT KLÄDER

Tänk på att kontrollera hur vädret skall bli till resmålet. Att ha en extra tröja eller en jacka av något slag som klarar regn är aldrig fel oavsett om du reser under varmare årstid.

– TRÄNINGSSKOR

Räcker ett par träningsskor om du tex skall löpträna eller cykla mycket? Tänk på att det kan regna någon dag och blöta skor är inte kul. Ett alternativ är en sk rese skotork som tar liten plats och väger mindre än ett par extra skor.

-KLYKOR

Om du sköljer upp dina träningskläder eller annat plagg kan det vara bra att ha med sig några klykor. På så sätt kan du hänga up dom tvättade kläderna och få dom att torka snabbare

-TVÄTTPULVER

Om du skall på en träningsresa, cykelresa eller annan aktivitetsresa där du kommer att träna en hel del kan det vara bra att ha med sig sig lite tvättpulver. På så sätt kan du snabbt skölja upp dina kläder och fräscha upp dom

-VACCINATION

Vad gäller vaccination inför resan rekommenderar vi att du har kontakt med din läkare, vårdcentral eller vaccinationscentrum

-MEDICINSKT KRAV

Det är ditt egna ansvar som resenär att hålla dig uppdaterad med hälsoråd som är relevanta för din resa. Om du eventuellt har medicinska svårigheter och skall på en träningsresa (tex) bör du konsultera en läkare.

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Adress

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Telefon

E-post