Wellness / Yoga resa till Atens Riviera

En Yoga/wellnessresa som har det mesta du kan tänka dig för att må bra. Ge dig själv egentid för återhämtning i en lyxig miljö att stilla dina sinnen.

På denna kombinationsresa (Yoga/Wellness) tar vi dig till Atens Riviera.

En hel vecka på vår lyxiga 5*****anläggning med spar & gym. Här har vi en mycket fin yoga studio, närhet till promenad stråk och till självaste Atens Riviera som är så härlig. Du kommer äta god och energirik mat, träna yoga och lära dig om funktionell träning, vi kommer spendera en dag i dom heta Spa källorna i ”Vouliagmeni” (betyder den sjunkna sjön) och så klart besöka gamla stan i Aten och Akropolis. Vi har även en trevlig utflykt till Cape Sounion och Poseidons tempel. Dit tar vi oss via kustvägen som räknas som en av dom vackraste i världen. Sol, bad och trevliga kvällar väntar dig.

Kan vara bra att veta att på denna anläggning har vi biodynamisk mat. Hotellet har egna odlingar i sin anläggning utanför staden.

Detta är en resa för dig som önskar resa i mindre grupp (max 15 pers), vill bo på 5***** lyxig anläggning med Helpension, äta god mat, Smaka fina viner, kunna träna yoga eller fitness, sola, bada och bara njuta. Vår egna personal är med dig från flygplatsen och under hela din vistelse. Vi kallar det Premium Stay, kom själv eller gör en oförglömlig resa med kära vänner.

Cykelresa – Epirus

Staden Ioannina i Nordvästra Grekland är ett av Trawell´s Cykelparadis. Här finns kanske Europas bästa cykelvägar. Fantastiska Bergskedjor, sjöar, floder, Hav och minimalt med biltrafik. Miljön är en blandning av Dolomiterna + Garda i Italien + Alperna + Anderna. Här väger det skogar på närmare 1700möh (!) vilket är unikt.

Själva Staden Ioannina som är vårt utgångsläge ligger på ca 450 möh och är omgiven utav härliga berg, floder och sjöar. Många kallar detta för Greklands Alperna och du kommer förstå varför när man är på plats

​Resenärer som har cyklat  med oss i Grekland säger att det är den bästa cyklingen dom någonsin upplevt. Och då jämför dom med Sydafrika, Italien, Frankrike, Mallorca, Andalusien och Kanarieöarna!  Med andra ord toppbetyg. Vi kan bara hålla med.

Staden Ioannina och dess omgivningar är orörd från Charterturismen och platsen är genuint Grekisk.

Turerna !

Våra cykelturer leds utav erfarna ledare och sträckorna är varierande beroende på bergsetapperna. Vi pratar dagliga turer mellan 65km till 150km.

Du kommer att få cykla till tex Tsoumerka och dess naturreservat som kommer ta andan ur dig både cykelmässigt och upplevelse mässigt. Här ville man spela in bla ”Game of Thrones” men myndigheterna sade nej till inspelningen med hänsyn till den orörda naturen.

Här finns också Världens Djupaste Ravin – Vikos som är helt makalös. Givetvis är en av våra turer till Vikos. En av dom mest uppskattade turerna är till den otroliga Serpentinen – Papigo som numera blivit en av våra klassiker och väl uppe på toppen kan man bada i dom naturliga sten bassängerna.

 

En annan av våra andra turer går till Meteora som räknas till Europas Grand Canyon. För att spara mil i bergen kommer våra transferbussar att köra ut oss till olika startställen som vi utgår ifrån. Genom att göra så har vi kunnat plockat ut några av Regionens bästa turer och som många är i princip bilfria. Räkna med att träffa på får, getter, kor, hästar på dom bilfria vägarna. Alltid lika kul inslag tycker vi och våra tidigare resenärer.

Boendet är 5***** och hotellet har ett mycket trevligt poolområde. Det ingår helpension med dryck. Varje kvällsmiddag kan du välja Vin, Öl, Mineralvatten.

Yogaresa (Iyengar)

Yogaresa till den Grekiska Ön Evia. Här har vi riktigt spa där vattnet kommer från en källa 2000meter ned i jorden. 5***** Premium boende vid vattnet med helpension samt ett fullspäckat program. Flertal utflykter ingår till bland annat vingård

Ön Evia är Greklands näst största och för dom flesta Svenskar helt okänd.

Evia är känd för sin fina natur och sina fantastiska Termalbad som redan under Antiken var kända och användes flitigt. Här finns massor med naturliga källor utav det hälsorika vattnet med alla sina mineraler och svavel som är balsam för kropp och själ.

Vi kommer erbjuda på denna resa 2 Yoga pass per dag, varav det ena är längre samt så har vi vattengympa för dom som vill prova på detta. Spa & Gym ingår så klart.

Sol & Bad
Boendet är 5***** och Hotellet ligger alldeles vid vattnet där du kan njuta av all tänkbar lyx i en härlig genuin Grekisk omgivning som du inte varit med om innan. Detta är så långt ifrån Charterturismen du kan komma. Vi har egen privat strand, utomhuspool samt inomhus pool med havsvatten!

Helpension (frukost, lunch, middag) ingår och vi vill påpeka att vår mat är närodlad och Bio Dynamisk. Du har ett stort urval av grönsaker, sallader, mm. Vi erbjuder genuin Grekisk mat som lagas omsorgsfullt utav våra ”Chef´s”. Våra resenärer ger oss betyg 5 av 5 även för maten.

Vinprovning och Shopping utöver Yoga
Vi besöker en liten lokal vinproducent som har fantastiska viner. Grekland är på väg tillbaka som en ledande Vin nation och vi är glada över att erbjuda dig att delta en kväll med oss för en härlig Vinprovning.
Innan Vinprovningen passar vi på att besöka Evias ”Huvudstad”  – Halkida ,där du kan passa på att shoppa och njuta av det lokala livet. Rekommenderas!
 

Cykelresa – Korint

En cykelresa med massa sköna (cykel)upplevelser. Korint är mest känd för sin kanal (Korintkanalen) men det är så mycket mer. Som cyklist kommer man förstå varför många cyklister, team (Pro, Semi), mfl väljer att lägga sina träningsläger här. Läget är fantastiskt och det finns en myriad av vägar att utmana sig på. Vi på trawell har tagit ut rutter som vi anser är dom bästa för att få en fin upplevelse. Berg finns det massor utav, vackra kustvägar, antika platser och du är så klart omgiven av det stora blå – det Grekiska havet.

Dom som har varit med Trawell i Grekland och cyklat med oss på våra rutter känner igen känslan, -härliga Bergspass till otroligt vackra kustvägar. Även så på detta resmål.

​Cyklingen i Grekland!

​Allt fler upptäcker Grekland som Cykeldestination. Det beror inte bara på att Grekland har ett Europas bästa Året Runt klimat, den goda maten, den genuint vänliga befolkningen eller dom många bilfria vägarna, utan också för den stora variation som finns för att få uppleva optimal Cykling.

​Att Cykla i Grekland är för dig som älskar cykling på riktigt. Här trängs du inte med tusentals andra cyklister på en minimal yta, här får du uppleva riktig härlig cykling. På många av turerna vi på trawell tar dig till är biltrafiken ringa och på landsbygdsvägarna är det ofta i princip bilfritt.

Turerna !

Denna cykelresa har vi lagt turerna med stor variation. Det kommer finnas bergspass, såväl som undersköna kustvägar och landsbygdsvägar med minimal biltrafik. Vi kommer cykla till några av Antikens sköna platser och även till den ”sjunkna sjön” (en av våra favoriter). Så klart går en av våra turer gå förbi Korintkanalen som är ett måste att se.

Olika Fartgrupper

Vi har olika fartgrupper och du väljer själv vilken fart du vill cykla från dag till dag. På denna cykelresa för Landsväg har vi fartgrupper mellan +20-26 Km/h i snitt. Oavsett om du är ny på cykeln eller kommit lite längre med din cykelträning kommer du finna en grupp som passar dig. Vi är på plats för att ta hand om dig på bästa sätt.

Boendet är i den mysiga kuststaden Loutraki och vi bor nere vid vattnet och den långa strandpromenaden. Det ingår halvpension på denna resa.

Wellnessresa

En unik wellness/Måbra resa med 5***** Premium boende vid havet. Spa, sol, bad, yoga och trevliga utflykter till historiska platser, moderna platser, vingårdar med vinprovning, upptäck Athen med oss på trawell som är experter. All Inclusive!

 

Investera i din hälsa med trawell´s wellnessresor.

Cape Sounion är en magisk plats och är kanske mest känd för Poseidon templet. Vårt lyxiga boende är precis vid vattnet och templet syns på toppen. Omgivningen är trevlig och här kommer du njuta av yoga, spa, sol & bad samt våra övriga aktiviteter. I vårt program finns ett antal utflykter till historiska platser, till Atens Riviera och så klart självaste Aten och gamla stan.
Cape Sounion ligger dryga 50Km utanför Aten och kustvägen in till Aten och dess riviera räknas som en av världens finaste enligt recensenter och resenärer. Vi kan bara hålla med då vi har cyklat den vägen och vi anser att den är helt fantastiskt. Sällan kan man finna en väg som går längst kusten i slingrade partier och havet alldeles omkring en.

Vårt läge är oslagbart och en vacker strand väntar dig för sol & bad. Givetvis är vår strand avskild och endast för våra gäster och du behöver aldrig slåss om solstolar.

Yoga & Wellnesresa – Kalamata

Vi behöver alla trycka på ”OFF-knappen” och utesluta omvärldens pockande eller krav. Varva ner och ta hand om dig själv.

En vecka i vackra Peloponnesos i södra Grekland kommer du finna balansen, glädjen och harmonin med trawell´s yoga/wellness resor. Du kommer få en upplevelse med Yoga, Yoga fitness, utflykter, lättare vandring och få möjligheten att bada i Världens vackraste strand  – Voidokilia (vald av bla svensk press till världens bästa). Läs gärna mer här: https://yimyacfitness.wixsite.com/trawellresamaj2024

 

Du kan även läsa mer i vår broschyr här: https://trawell.se/info

Vårt Premium hotell ligger precis vid vattnet, inga vägar att korsa eller annat tråkigt. Vi har privat strand så du slipper trängas med andra och vårt poolområde är oerhört uppskattat. Spa samt Gym finns så klart och är helt fritt för ”trawellers”.

Skapa din egentid, Sparka av skorna och ta en paus från vardagstempot. 8 lyxiga stilla dagar bara för dig i Europas paradis. – Peloponnesos. Kom själv eller gör en oförglömlig resa med kära vänner

KOM IGÅNG OCH FÖR DIG SOM HAR KOMMIT IGÅNG

Du kan enkelt boka denna resa här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUBa8MvHutGQRD-4nvfSDtlSPQDxm3WumCiEqxpzgsYbRUqA/viewform

På denna Yoga & Wellness resa till Västra Peloponnesos vänder vi oss till dig som vill komma igång med sin yoga och till dig som redan är igång. Du kommer lära dig grunderna, samt vilka olika Yoga stilar det finns och du kommer så klart få prova på flertal stilar.

Du kommer lära dig andningsteknik, delta på föreläsningar och annat nyttigt.
Vi har trevliga kvällar med quiz där vi utlovar massa skratt och kul saker. Inspirerade föreläsningar om livet och kroppen. Som alltid på trawell´s yoga & wellness resor har vi trevliga utflykter där vi bla, besöker ”världens vackraste strand” enligt media och vi kan bara hålla med. Du kommer förstå varför!

YOGA SÅ MYCKET ELLER LITE DU VILL 

Trawell myntade begreppet ”träna så mycket eller lite du vill”. Sällan kunde vi tro att vårt begrepp skulle kopieras så skamlöst som det görs. Tydligen gjorde vi rätt när vi myntade detta. Vi upptäckte för många år sedan att på träningsresor och Yogaresor var det ett tvång att man skulle vara med på alla pass, från tidig morgon till sen kväll. Vi upptäckte också att det alltid var en liten klick människor som pressade andra till detta. När du reser på en Yoga eller träningsresa med trawell så bestämmer du hur mycket eller lite du vill träna, ingen press och ingen prestige. Detta är något som våra resenärer älskar och känner en frihet att ta dagen i sin takt. Med detta sagt så vill vi poängtera att prestigen lämnas hemma i Sverige, du är inte på en tävling. Vi hoppas att du som reser med oss (trawellers) gillar vår enkla filosofi.