Blog

Greklands gömda Paradis

Epirus regionen i Nordvästra Grekland – en pärla

Finns det kvar ställen i Grekland som klarat sig från massturismen? Svaret är JA och här skall vi kort beskriva ett av dom platserna.

Trawell var den första Nordiska researrangören som genomförde renodlade aktivitetsresor till denna unika Region i Nordvästra Grekland. Dom flesta nordbor förknippar Grekland med öarna med sina vitkalkade hus och gnistrande vita stränder.

Det är inte många som har förstått att Grekland till närmare 80% består av berg! Själva ordet “balkan” är ett lånord från Turkiskan och betyder “bergsländerna”. För att få en uppfattning utav omfattningen av betydelsen berg vill vi citera en Chefredaktör från en av Sveriges största Livsstillsmagasin som besökte Epirus med oss på Trawell. Personen i fråga har rest över hela Europa och långt utanför Europa och vistats mycket i “berg”. Tidningen skrev i sitt reportage

– ” Berg du inte trodde fanns i Europa , ett ord Fantastiskt”

Nu är det inte bara berg som finns i denna Region med sina makalösa traditionella stenhus. Här finns Europas renaste floder, Världens Djupaste Ravin- Vikos (ja du läser rätt, det är INTE Grand Canyon), Antika tempel med första Oraklet, Floden Styx, Europas största brun björn stam samt Europas största Silvervarg stam.

Här finns dom naturliga Stenbassängerna i Papipo som skapats under miljontals år, en av världens vackraste kuster och världens godaste Feta ost. Deras rökta ostar håller världsklass. Några av dom bästa Grekiska vinerna görs här också. Här gick också den Romerska ”motorvägen” igenom för att komma till Östsidan och speciellt till den stora kusstaden Thessaloniki i Makedonien (vi pratar alltså om Greklands Makedonien och inget annat)

Visste du att

Den kända serien ” Game Of Thrones” som är en av dom mest sedda serierna någonsin skulle spelats in helt och hållet i Epirus!

Dock tackade dom Grekiska myndigheterna nej till erbjudandet med anledning av alla unika naturreservat, djurliv som finns där samt alla heliga kloster och antika platser.

Denna gömda pärla i Grekland ger oss nya spännande ställen för varje gång vi är på plats i Epirus.

 

Login

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in

Address

184 Mayfield St. Hopewell
Junction, NY 12533

Phone

Email