Evia – Ön för cyklister

Evia är Greklands näst största Ö och ligger närmare 2 timmar från Aten Dom flesta Svenskar har inte hört talas om denna Ö, men vi kan berätta att Evia antagligen är den bästa cykelön som finns i världen, Team Giant föredrar Evia framför Mallorca! Kan ett proffsteam föredra att cykla i Grekland jämfört med Mallorca tänker du säkert nu? Vi som cyklat i Grekland är inte det minsta förvånande och då jämför vi bara med Mallorca som idag är den största cykeldestinationen.

Mount Dirfi tar andan ur en, vilken grym klättring

ånga omkring mig, och meridiansolen träffar den övre ytan av det ogenomträngliga lövverket på mina träd, och bara några enstaka sken smyger sig in i den inre helgedomen, kastar jag mig ner bland det höga gräset vid den porlande bäcken; och när jag ligger nära jorden, lägger jag märke till tusen okända växter: När jag hör surret från den lilla världen bland stjälkarna och blir bekant med de otaliga obeskrivliga formerna av insekter och flugor, då känner jag närvaron av den Allsmäktige, som formade oss till sin egen avbild, och andan av den universella kärlek som bär och upprätthåller oss, medan den svävar omkring oss i en evighet av blist.

”Vårt team är ett av dom bästa och för att bli bättre måste vi ge våra cyklister bättre förutsättningar” David Coulson / Coach

Team Giant Sheffield väljer bort Mallorca till förmån för den Grekiska Ön Evia

Bergen här är värre än Mount Vnetoux och sista delen på dirfi med sina 45,9% tar priset

Allmän info:
Evia tänker du! Vad sjutton är detta för liten Ö? Vi kan börja med att berätta att Evia är Greklands näst största Ö och den är långt större än Mallorca. Ön är förbunden med fastlandet via två (2) broar i Söder och färjetrafik i Norr. Färjorna tar runt 12min för övergång och går var 20e minut. Trawell´s flyg tar runt dryga 3 timmar och transfertiden från flygplatsen till vårt hotell är ca 1timme. Ön har ett flertal bergskedjor och den högsta är på runt 1800möh. Vägarna är sagolika och här finns alla variationer en cyklist kan önska sig. Med ett invånarantal på 26 personer per Km2 är dom flesta vägarna bilfria. Du kommer möta fler får och getter längs vägarna och det kan vara bra att veta att dessa alltid har förtur i trafiken:-)

Vid frågan ”varför väljer ett av Englands mest framgångsrika Cykelteam Evia istället för Mallorca”?

Svaret var enkelt:

– Säkerheten på vägarna, tusentals varierande vägar, där många är bilfria, bergen, maten och den vänliga befolkningen

Intressant att notera att den fd Proffscyklisten Bryan Steel som byte ut sina cykelläger på Mallorca mot Evia – Grekland, hade svarat liknande. Han satte säkerheten på första plats för sina cyklister och ville bli bemöt vänligt, vilket han och hans cyklister får i Grekland. Att han sen tycker att Grekland har mer varierande vägar, bättre mat och boende var bara extra bonus enligt Bryan.

Trawell har tagit fram några av dom mest fantastiska rutterna man kan tänka sig i Evia (och mot fastlandet). Rutterna är varierande och det finns gott om bergsetapper. Gillar du serpentiner kan vi utlova att Grekland har ett överflöd av magiska serpentiner som inte återfinns någon annanstans. Trawell var den första nordiska Researrangören som öppnade upp Ön Evia för Cykelresor & Träninsresor. Vårt hotell är premium samt nyrenoverat och ligger precis framför havet med egen privat strand. Vi har gym, spa, mm som alltid är fria för ”trawellers”.

Text, otroligt fina vägar

Vår favorit i Evia är Mount Dirfi som cyklister kallar ”Greklands Mount Ventoux”. Vi kan dock säga som cyklat här att Dirfi är mer utamanande.

  • Fina vägar
  • Flera bergskedjor på närmare 2000m
  • Lite trafik
  • Premium Boende
  • Helhetspaket med cykel planet och helpension samt alla lokala transfers

boende med egen strand, gym, spa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *