Filmer du inte visste spelats in i Grekland!

Dramatiska landskap, romantiska solnedgångar, pastorala scener, naturliga underverk, mer gammal och modern historia än vad du kan vinkla en kameralins på – Grekland har alla element som behövs för att höja tex en Hollywoodfilm till blockbuster proportioner.

Faktum är att även mindre stjärnfilmer som är filmade i Grekland får rutinmässigt enhetligt beröm för landskapen – nästan som om filmkritikerna önskar att skådespelarna skulle sluta hamna upp framför kameran och låta dem ta in mer av Grekland.

Och när stora prestationer ges i några av Greklands mer kända destinationer, är resultatet sann film magi.

Varför spelas inte fler filmer in i Grekland då?

”Landets legendariska byråkrati har förhindrat en stor produktion från att spelas in här. Filmerna som spelats in i landet har alltid lämnat ett legat som har varat i åratal och till och med årtionde”

Under 2024 genomför vi en rundresa (MåBra/Wellness) med tema Film till södra Grekland som ingen annan Nordisk (eller annan) researrangör genomfört tidigare. Vi kommer att ta dig till platserna där några av Hollywood´s sk Blockbusters spelats in. Vi kommer att äta på samma ställen som stjärnorna, vi kommer att bada i samma vikar och vi kommer att njuta av den Grekiska gästvänligheten.

Utöver alla fantastiska platser vi besöker kommer vi även erbjuda Powerwalk samt Yin yoga och annan mjuk träning så vi blir starka och klarar av att besöka alla roliga platser.

“Bourne identity. Många tror att den var inspelad i Italien. Det var i Grekland”

En av dom trevligaste ställena vi besöker är Alypa beach. Här spelades Filmen Stormen (Tempest) in 1982 av mästerregissören Paul Mazursky. Filmen hade några av dom största skådespelarna i ensemblen. Länge var det en hemlighet vart den hade spelats in och alla rykten och förståsigpåare sa att det var på en Ö i Kykladerna. Men det var Alypa i östra Peloponnesos. Det råkar vara så att dina guider på denna resa är filminbitna och kan sina saker.

“Arcadia Lost” är en annan film med Nick Nolte som och spelades in i Peloponnesos i bla Leonidio och kustbyn Poulithra. Vi kommer även besöka den magiska staden Monemvassia där många filmer spelats in och Nafplion. The Methoni Castle är en annan inspelningsplats som är magisk och den otroligt genuina byn Kardamyli där “Before Midnight” spelades in. Vill du bada och sola i den Riktigta “Zorba” Stranden ! Jepp du läser rätt. Vi tar dig även dit och vill du bada och sola i Viken där “Sköna Helena” brukade bada i innan hon försvann till Troja, kan det vara bra att veta att det är en av våra destinationer.

Visste du att

Sophia Loren´s genombrott var i filmen “Boy on a Dolphin” Spelades in på ön Hydra. Lara Crafts äventyr spelades in på Ön Santorini. Ur Dödlig synvinkel spelades in på Corfu och Meteora (vi har resa ditt också). The Big Blue spelades in på Amorgos och en film som vi på trawell bara älskar.

Hela serien Game of Thrones skulle spelats in i Epirus och Meteora men myndigheterna tackade nej. Vi som varit där är glada att denna plats fortfarande är orörd av massturismen och att myndigheterna sade nej till inspelningen. Där finns några av Greklands främsta naturreservat, världens djupaste ravin ligger där, mm.

En spännande resa för den som vill se många spännande platser, äta god mat, uppleva trevliga kvällar (med bla musikquiz) och annat kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *